Ingredienser ca 16 st
150 g smör
6 dl havregryn (eller glutenfria)
1,5 dl strösocker
3 msk vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 msk vaniljsocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
200 g Marabou mjölkchoklad
0,5 tsk rapsolja
flingsalt till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Klä en form på ca 20x20cm med bakplåtspapper
Smält smöret i en kastrull och blanda ihop i en bunke med resten av ingredienserna (förutom mjölkchoklad, olja och flingsalt)
Mixa ihop smeten till en formbar massa i matberedare
Tryck ut massan i formen i ett jämnt lager och grädda kakan i mitten av ugnen i 10 minuter
Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med mjölkchoklad
Smält chokladen i vattenbad eller i micro
Rör ner oljan och låt svalna lite innan du häller chokladen över kakan
Garnera med flingsalt
Ställ i kylen så chokladen stelnar något innan du skär i rutor
TIPS! Om du inte har en liten 20x20 cm form dubblera satsen och använd en långpanna.
Original receptet kommer från My Kitchen Stories.