Ett enkelt och snabbt recept på goda frukostbullar till helgen som fungerar både för glutenallergiker och den som vill balansera sin kost. Ersätt exempelvis din fil- och müslitallrik med två frukostbullar.
Ingredienser till ca 14st
10 dl havregryn (glutenfritt)
3/4 tsk salt
1 msk bakpulver
7 ägg
500 g Keso
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt.
Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min.
Forma runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Sänk värmen till 225 grader efter halva gräddningstiden. Låt bullarna svalna på plåten.
TIPS! Använd en bra brödkniv eller låt bröden svalna helt innan du delar dem. Själv föredrar jag att servera dessa ljumna.
Originalreceptet kommer från lindasbakskola.se.